oregano

Oregano is de grootste bekende bron van anti-oxidanten

Onderzoekers van de Amerikaanse Afdeling van Landbouw hebben vastgesteld dat kruiden hogere concentraties anti-oxidanten bevatten in vergelijking met fruit, groenten en zelfs meer dan specerijen als knoflook. Shiow Y. Wang, een biochemicus op het Amerikaanse Departement van Landbouw van Beltsville`s Landbouw Centrum te Maryland stelde in het november nummer van het "Journal of Agricultural and Food Chemistry' dat het kruid" oregano een 3 tot 20 maal hogere anti-oxidante werking heeft dan de andere kruiden die bestudeerd zijn'(1). Oregano heeft 42 maal een hogere anti-oxidante activiteit dan appels, 30 maal hoger dan aardappels, 12 maal hoger dan sinaasappels en 4 maal hoger dan bosbessen(2). Dit is een verbazingwekkende ontdekking aangaande de voordelen voor de gezondheid die verkregen worden door kruiden zoals oregano te nuttigen.

 

Er zijn nog veel meer voordelen van een dieet rijk aan kruiden. Volgens Dr. Wang zijn kruiden een "makkelijke manier om een geconcentreerde bron van anti-oxidanten te verkrijgen, zonder de extra calorieën van ander voedsel"(4). Dit is potentieel cruciaal voor mensen die een caloriearm dieet volgen of niet alle typen fruit kunnen eten door het hoge natuurlijke suikergehalte (zoals diabetes). Het blijkt steeds meer dat de natuurlijke wonderen van oregano het antwoord kunnen zijn om vrije radicalen tegen te gaan en om te helpen bij een gezonder en daardoor gelukkiger leven.

 

North American Herb & Spice heeft Oreganol P73 and OregaResp P73 (vorige naam Oregacyn P73) geintroduceerd: de meest geconcentreerde en effectieve bron van anti-oxidanten. 

 

Deze bevindingen worden ondersteund door uitgebreid onderzoek op het Medisch Centrum van de Universiteit van Georgetown in Washington D.C., de Cornell Universiteit(5), de Amerikaanse Afdeling van Landbouw en het Tennessee voedselveiligheid Inititiatief, welke gefundeerd worden door de Amerikaanse Voedsel- en Medicijnadministratie en de Universiteit van Tennessee(6).

 

Oregano Anti-oxidant Protocol:

 • Oreganol P73 - 5 druppels per dag
 • Oregamax - 2 capsules 2 maal per dag
 • OregaResp P73 (vorige naam Oregacyn P73) - 1 capsule per dag
 • Juice of Oregano - 30 ml per dag
 
Deze combinatie van producten zijn (bewezen) effectiever dan grotere doses van één enkel product. Oregano is bewezen de meest effectieve anti-oxidant; meer dan vitamine E, knoflook of welke bron dan ook.
 

1. "Onderzoekers noemen kruiden een rijke bron aan belangrijke anti-oxidanten en oregano is hiervan de rijkste bron" American Chemical Society News Service, 7 januari 2002, verkrijgbaar op http://acs.yellowbrix.com.
2. Jenny Thompson, "Geheim ingrediënt heeft meer anti-oxidanten dan fruit en groenten" Health Sciences Institute E-Alert, 16 januari 2002.
3. "Onderzoekers noemen kruiden een rijke bron aan anti-oxidanten: oregano is de grootste bron" 7 januari 2002.
4. Ibid.
5. Jennifer Billing en Paul W. Sherman, "Antimicrobial Funtions of Spices: Why Some Like it Hot" The Quarterly Review of Biology, Maart 1998, Vol. 73, No. 1.
6. Gina Stafford, "A Serenade for Marinade: Food Safety Study Singing Praises of Spice Extracts" The Knoxville News-Sentinel, 5 juli 1999.
 

 

Carvacrol is de sleutel

Hoe selecteert u de hoog gegradeerde olie van oregano

Let op Consument - Accepteer geen namaak!!!

 

Niet alle oliën gemaakt van oregano zijn hetzelfde. De olie van oregano als een veilig specerij-extract afkomstig van de wilde oregano uit de hoge bergen, werd ontdekt door North American Herb & Spice Co. (NAH&S Co.). Origineel onderzoek bewijst dat tussen zo'n 70 planten er maar een paar zijn die gekwalificeerd zijn als hoog gegradeerd. De gradering is afhankelijk van 7 factoren:

 

 • is het een wilde specerij of wordt het verbouwd op boerderijen?
 • is het de bewezen eetbare oregano, is het hetzelfde type dat als heet kruid wordt gebruikt?
 • is het type van het hoge carvacrol?
 • is het het type wat gebruikt wordt in modern onderzoek op goed aangeschreven instituten zoals de Universiteit van Georgetown in Washington, D.C.?
 • wordt het geëxtraheerd via een natuurlijk proces, bijvoorbeeld door stoomdistillatie?
 • is het vrij van allerlei chemicaliën en pesticiden?
 • is het relatief laag in thymol, dat wil zeggen minder dan 5%?
 
Noot: om de olie van oregano inwendig te gebruiken moet het product aan alle bovenstaande criteria voldoen.
De types met weinig carvacrol (dat wil zeggen minder dan 40%) zijn niet de ware oregano's. Ze zijn dan van het majoraan type en worden vaak op boerderijen verbouwd. Zij voldoen niet aan de genoemde 7 criteria. De oliën van oregano met 20% carvacrol zijn niet wetenschappelijk onderzocht wat wel gebeurd is met de types hoger in carvacrol.
De olie van oregano van NAH&S Co., evenals de Super Strength variatie, voldoet aan bovenstaande criteria.
Carvacrol gehaltes zijn gegarandeerd 62% of hoger.
 
Dit is waarom: de olie van oregano gemaakt door NAH&S Co. heeft wetenschappelijk onderzoek doorstaan op de Universiteit van Georgetown.