oregano
Oregano is de grootste bekende bron van anti-oxidanten
Onderzoekers van de Amerikaanse Afdeling van Landbouw hebben vastgesteld dat kruiden hogere concentraties anti-oxidanten bevatten in vergelijking met fruit, groenten en zelfs meer dan specerijen als knoflook. Shiow Y. Wang, een biochemicus op het Amerikaanse Departement van Landbouw van Beltsville`s Landbouw Centrum te Maryland stelde in het november nummer van het "Journal of Agricultural and Food Chemistry' dat het kruid" oregano een 3 tot 20 maal hogere anti-oxidante werking heeft dan de andere kruiden die bestudeerd zijn'(1). Oregano heeft 42 maal een hogere anti-oxidante activiteit dan appels, 30 maal hoger dan aardappels, 12 maal hoger dan sinaasappels en 4 maal hoger dan bosbessen(2). Dit is een verbazingwekkende ontdekking aangaande de voordelen voor de gezondheid die verkregen worden door kruiden zoals oregano te nuttigen.
Er zijn nog veel meer voordelen van een dieet rijk aan kruiden. Volgens Dr. Wang zijn kruiden een "makkelijke manier om een geconcentreerde bron van anti-oxidanten te verkrijgen, zonder de extra calorieën van ander voedsel"(4). Dit is potentieel cruciaal voor mensen die een caloriearm dieet volgen of niet alle typen fruit kunnen eten door het hoge natuurlijke suikergehalte (zoals diabetes). Het blijkt steeds meer dat de natuurlijke wonderen van oregano het antwoord kunnen zijn om vrije radicalen tegen te gaan en om te helpen bij een gezonder en daardoor gelukkiger leven.
North American Herb & Spice heeft Oreganol P73 and OregaResp P73 (vorige naam Oregacyn P73) geintroduceerd: de meest geconcentreerde en effectieve bron van anti-oxidanten.
Deze bevindingen worden ondersteund door uitgebreid onderzoek op het Medisch Centrum van de Universiteit van Georgetown in Washington D.C., de Cornell Universiteit(5), de Amerikaanse Afdeling van Landbouw en het Tennessee voedselveiligheid Inititiatief, welke gefundeerd worden door de Amerikaanse Voedsel- en Medicijnadministratie en de Universiteit van Tennessee(6).
Oregano Anti-oxidant Protocol:
- Oreganol P73 - 5 druppels per dag
- Oregamax - 2 capsules 2 maal per dag
- OregaResp P73 (vorige naam Oregacyn P73) - 1 capsule per dag
- Juice of Oregano - 30 ml per dag
Carvacrol is de sleutel
Hoe selecteert u de hoog gegradeerde olie van oregano
Let op Consument - Accepteer geen namaak!!!
Niet alle oliën gemaakt van oregano zijn hetzelfde. De olie van oregano als een veilig specerij-extract afkomstig van de wilde oregano uit de hoge bergen, werd ontdekt door North American Herb & Spice Co. (NAH&S Co.). Origineel onderzoek bewijst dat tussen zo'n 70 planten er maar een paar zijn die gekwalificeerd zijn als hoog gegradeerd. De gradering is afhankelijk van 7 factoren:
- is het een wilde specerij of wordt het verbouwd op boerderijen?
- is het de bewezen eetbare oregano, is het hetzelfde type dat als heet kruid wordt gebruikt?
- is het type van het hoge carvacrol?
- is het het type wat gebruikt wordt in modern onderzoek op goed aangeschreven instituten zoals de Universiteit van Georgetown in Washington, D.C.?
- wordt het geëxtraheerd via een natuurlijk proces, bijvoorbeeld door stoomdistillatie?
- is het vrij van allerlei chemicaliën en pesticiden?
- is het relatief laag in thymol, dat wil zeggen minder dan 5%?
Carvacrol gehaltes zijn gegarandeerd 62% of hoger.