Oil of Oregano Oreganol P73 (original strength)

Hoe gebruikt men de olie van oregano?

 

Bij inname:

Neem 1 of 2 druppels in onder de tong, is dit iets te sterk meng dan de druppels in een theelepel met olijfolie. Bij puur innemen kan een gevoel van warmte ontstaan, dit is normaal.

 

Bij uitwendig gebruik:

Masseer een kleine hoeveelheid (enkele druppels) op de aangedane huid; herhaal dit2 a3 keer per dag, of zoveel als voorgeschreven door uw arts. Als er irritatie of roodheid ontstaat, stopt u de behandeling. Indien de oregano puur gebruikt leidt tot irritatie, kan men de sterkte verminderen door deze samen met olijfolie toe te passen. 

 

Loop neus of iets verstopte neus:

Neem een druppel oregano olie en wrijf dit onder de neus en inhaleer circa 10 keer diep.

 

Gevoelige keel:

Meng een paar druppels olie in een glas water met iets zout toegevoegd. Gorgel met dit mengsel.

 

Haarshampoo:

Voeg enkele druppels toe aan de shampoo, wrijf dit in de haren en de hoofdhuid. Laat dit enkele minuten inwerken en spoel dan weer goed uit.

 

Handzeep:

Voeg enkele druppels olie aan de handzeep (bij voorbeeld in de dispenser) en gebruik dit gedurende het douchen en handen wassen. Het is een voortreffelijke middel voor een antiseptische behandeling.

 

Gevoelig tandvlees:

Smeer bij gevoelig tandvlees 1 of 2 druppels op het tandvlees, eventueel met iets olijfolie verdund, het bestrijdt vele aandoeningen. Gebruik deze methode 1 of 2 maal daags.

 

Wratten en zweren:

Doe 2 of 3 druppels op een gaasje, leg dit op de aangedane plaats en plak dit af met een pleister. Na een of twee dagen vervangt u de pleister, herhaal dit totdat de aandoening is verdwenen of geen last meer veroorzaakt.

 

Vagina en genitaliën:

Het is raadzaam enkele druppels met olijfolie of kokosnootvet te verdunnen. Bij directe toepassing kan irritatie of een gevoel van warmte ontstaan. Oregano is een peperachtig kruid. Ook hier geldt, doorgaan zolang nodig.

 

Luieruitslag of andere aandoeningen bij kinderen:

Voor behandelingen bij kinderen is het zeer raadzaam de olie te verdunnen: 2 druppels in een theelepel zuivere olijfolie of kokosnootvet. Als een sterkere dosis nodig is kunt u de oregano olie onverdund gebruiken, echter niet meer dan 1 of 2 druppels op de huid.