dr. Ingram over carvacrol

Dr. Cass Ingram: Waarom de juiste vorm en percentage van carvacrol zo belangrijk is.

 

Er gaat niets boven het hoogwaardige wilde oregano voeding supplement. Dit is alleen het geval wanneer de oregano bestaat uit een evenwichtige en brede samenstelling van meerdere elementaire natuurlijke stoffen. En uiteraard van de juiste samenstelling in de juiste verhoudingen.

Hoe dan ook, een breed samengesteld voeding supplement is gewoon superieur aan een product van een enkelvoudige samenstelling. En dat ga ik U nu uitleggen.

 

Studies aan de Universiteit van Georgetown hebben aangetoond dat de extracten van de wilde oregano in olie opgelost, tweemaal zo krachtig zijn dan de kunstmatig geproduceerde versies. In dit geval is de synthetische carvacrol, slechts één van de actieve  bestanddelen van de wilde oregano. Deze carvacrol bleek slechts half zo effectief te zijn dan de gehele extract, terwijl het product ( het hele extract ) op zich wel veilig is. Tests hebben uitgewezen dat zuivere carvacrol enigszins giftig is. Hieruit blijkt, dat de combinatie van de aanwezige natuurlijke ingrediënten in het wilde, krachtige kruiden extract veel beter en krachtiger is. Veel eerder dan wanneer slechts bestaande uit één ingrediënt.

 

Er zijn studies uitgevoerd exclusief op de North American Herb & Spice Olie, gemaakt van de in de hoog gelegen gebieden in de bergen groeiende wilde oregano. Deze wilde oregano is van nature rijk aan carvacrol, en bevat tussen de 63% en 79%. Echter, dit is nog niet het belangrijkste. Belangrijk is het feit dat dit in de echte in de ongeschonden natuur groeiende oregano rond de Middellandse Zee bergen vanaf ongeveer 2500 meter, er veel meer en juist belangrijke elementen in voorkomen. Hier groeit het in een ongerept gebied boven de boomgrens. Dit is een mix van diverse wilde oregano planten. Deze planten bevatten ongeveer 70 verschillende actieve ingrediënten. Daarom is het tweemaal krachtiger als wanneer carvacrol alleen aanwezig is. En: de natuurlijke mix is veel veiliger dan de hoge concentratie carvacrol varianten.

 

Maar er is nog een ander kritisch ingrediënt, kritischer dan de carvacrol claims. Dit ingredient is thymol. Terwijl carvacrol op zich is niet giftig, thymol heeft een hoge mate van giftigheid. Het beste is dat de aanwezigheid hiervan minder moet zijn dan 2%. De NAH&S test elke partij oregano op de aanwezigheid van thymol. Dit wordt niet gedaan bij andere merken. Onafhankelijke tests hebben uitgewezen dat er thymol niveaus van soms wel 40% worden aangetroffen. Deze hoeveelheden van thymol zijn slecht voor het hart en de lever. Dit is nooit het geval met de NAH&S Oreganol P73, deze heeft altijd een aangetoond thymol niveau van minder dan 2% en is meestal minder dan 1 %. Alleen de Oreganol P73 biedt deze mate van kwaliteitsbeheersing. Elke batch wordt zorgvuldig geanalyseerd om ervoor te zorgen dat de oregano olie laag is van thymol en ook p-cymene. (* zie opmerking hieronder)

 

Er is nog een reden waarom het vertrouwen op carvacrol van hoge concentraties bedenkelijk is. Dit houdt verband met het vraagstuk van de werkelijke vorm en herkomst van de carvacrol. Synthetische carvacrol kan worden gemaakt uit aardolie en daarmee ook het kunstmatig opvoeren van het gehalte. Er is een nog meer bedenkelijke kwestie in aanmerking te nemen. Dit is het gebruik van genetisch gemanipuleerde oregano, die planten zijn in staat een heel hoge carvacrol concentratie te maken. Deze genetisch gemanipuleerde soorten van oregano zijn nu op de markt verschenen. Elk oregano product dat carvacrol concentraties bevat van 70% of hoger is zo goed als zeker gemaakt van genetisch gemanipuleerde planten.

 

Daarnaast, zijn  bepaalde oregano oliën sterk “verbeterd”, met behulp van een proces genaamd: fractionering ofwel raffineren. Meestal door extractie en hoge temperaturen. Dit proces zorgt ervoor dat de olie mogelijk giftig wordt. Er zijn hiervan een aantal oliën op de markt verschenen. Door dit proces zijn belangrijke fracties uit de olie verdwenen. Deze fracties worden dan afzonderlijk verkocht. Deze oliën zijn te herkennen door veel minder de robuuste oreganoachtige geur te bevatten. Deze is wel te vinden in de echte P73 Oreganol producten, die zijn gemaakt van de planten welke in de hoog gelegen gebieden groeien. De specifieke oregano geur komt van het scala andere aanwezige werkzame stoffen. Daarmee is de Oreganol P73 het enige echte voeding supplement en als het enig echt wilde oregano extract verkrijgbaar.

 

Daarom bevat de oregano olie P-73 van nature weinig tot geen thymol en p-cymene. (*) Zij is volkomen veilig voor de menselijke consumptie. Het is zonder meer mogelijk dit dagelijks te gebruiken. En bedenk: het is buitengewoon krachtig. De elementen in de wilde oregano olie verhogen de potentie. Bovendien moet de olie worden gebruikt, welke uitsluitend afkomstig is van de eetbare soorten planten, groeiende in het hoge Mediterrane bergen. Juist alleen dit soort olie gebruikt de NAH&S. Het superieure oregano supplement, 100% wild en niet genetisch gemanipuleerd (GGO) is de basis geweest van talrijke wetenschappelijke studies. De wetenschappers raden daarom alleen de North-American Herb & Spice Oreganol P73 aan. De beloning zit in de resultaten: dat is onze garantie.

---

(*) Thymol: ontsmettingsmiddel, tamelijk giftig voor mensen. Komt voor in tijm (-olie)

P-cymene: of alkylbenzeen, komt voor in een aantal essentiële oliën, meestal in cumine (komijn) en tijm. Ook enigszins giftig, zeker bij hogere concentratie.