De Wilde Echte Chaga Paddestoel... Het Geheim van de Bossen

De Chaga paddestoel is een in het wild groeiende paddestoel met unieke krachten. Iedereen zou meer kracht kunnen krijgen met de bijzondere eigenschappen van chaga. Echte chaga is gegarandeerd wild. Het groeit in de verre noordelijke bossen, waar het ecosysteem nog intact is. Dit is van cruciaal belang, want er is een groot verschil tussen wilde planten die in de pure natuur groeien en planten op een kwekerij  geteeld. Chaga gedijt het best in de afgelegen wildernis en groeit op wilde berkenbomen. Het consumeert en concentreert de natuurlijke kracht van deze bomen. Het is een zogenaamde polypore schimmel en heeft maximaal twintig jaar nodig om goed te rijpen Daarmee is chaga de echte kracht van de wilde natuur. Men heeft onderhand chaga ook laten groeien in vaten en laboratoria. Echter: "accepteer geen goedkope imitaties".

Geschenk van God

In plaats van zo zacht te zijn als een paddestoel, is de chaga juist heel hard, bijna net zo hard als hout. Het is uniek, nergens mee overeenkomend als gewone paddestoelen. In feite, is chaga de meest qua voedingswaarde compacte van alle boom culturen. Bij bewoners van Siberië bekend als de "Gift from God (Geschenk van God)" en de "Paddestoel van de onsterfelijkheid", wordt deze natuurlijke bron gebruikt door de mens ter ondersteuning van gezondheid voor reeds duizenden jaren. De Japanners noemen het "The Diamond of the Forest ( De Diamant van het Bos)," terwijl de Chinezen dit "King of Plants ( Koning der Planten)" noemen. Voor de Chinezen zegt dat erg veel, omdat zij een lange geschiedenis en kennis van talloze planten hebben. Nu, kunt u het krachtige geheim van de Oriënt via de North American Herb & Spice leverbare wilde chaga supplementen ook ervaren. Ondanks deze uitzonderlijke mogelijkheden zijn de meeste Amerikanen zich er nog niet van bewust. Om te overleven in strenge klimaten, voorziet chaga zich met de natuurlijke verbindingen voor haar bescherming, en dat is de reden waarom het zo krachtig is. Het maakt de krachtige fytochemicaliën aan, waaronder sterolen, fenolen en enzymen. Chaga is onderdeel van het boom immuunsysteem. Onderzoekers hebben met succes bomen met chaga geinoculeerd, ofwel geënt.

Concentratie van voedingsstoffen

Chaga is zo krachtig, omdat het de voedingsstoffen bevat - de biologische kracht - van werkelijke bomen. Vanwege hun uitzonderlijk krachtige stoffen leven bomen lang, veel langer dan kruiden. Sommige bomen leven zo lang als 10.000 jaar of langer. Dus, ze zijn de meest krachtige levende wezens in de wereld. Deze macht concentreren, chaga bevat talrijke B-vitaminen, fenolen, mineralen en enzymen. Het is ook een van 's-werelds dichtste bronnen van pantotheenzuur, en deze vitamine is nodig door de bijnieren, evenals voor de spijsvertering organen. Het bevat ook riboflavine en niacine in significante hoeveelheden. Chaga is zeer rijk aan speciale fenolen die als pigmentachtige stoffen aanwezig zijn. Deze fenol verbindingen staan bekend als chromogenische complexen. Chaga kan tot wel 30% chromogenisch complex van het totaal gewicht bevatten. Het chromogenisch complex beschermt, als alleen in chaga gevonden, alle weefsels. In het crime product van chaga voeden en verfraaien de chromogenische componenten de huid, zelfs treedt verbetering van de huidskleur op, omdat het de echte en natuurlijke melanine bevat.
 
Chaga bevat alleen de van wilde oorsprong mineralen en is bijzonder hoog voorzien van koper, calcium, kalium, mangaan, zink en ijzer. Het meest krachtige ingrediënt is een speciale stof, bekend als superoxide dismutase (SOD). Dit enzym stopt de oxidatie, vooral het blokkeren van de toxiciteit van de vrije radicalen, singletzuurstof genoemd. Tests uitgevoerd door de North American Herb & Spice op wilde chaga bewijzen, dat het tussen de 10.000 tot 20.000 actieve SOD eenheden per gram bevat. Dit is een buitengewoon hoog gehalte, veel hoger dan welke in nagemaakte SOD pillen worden gevonden. Plus, is dit type in de pillen het vrijwel onmogelijk voor het lichaam om deze op te nemen, terwijl het wilde chaga type juist zeer goed bruikbaar is voor het lichaam.

 

Wilde chaga bleek uit meer dan 3.000 experimenten een bron te zijn met de meest krachtige adaptogenen. Jaren lang heeft de regering van de Unie van Socialistische Sovjet Republieken (USSR), in samenwerking met ongeveer 1.200 prominente wetenschappers, op meer dan 500.000 mensen de effecten van adaptogenen laten bestuderen. Een adaptogeen is een stof die de ongewenste reacties in het menselijk lichaam als b.v. spanningen, wijzigt en vermindert. De resultaten van deze studies waren een beschermd Sovjetgeheim voor meer dan 40 jaar. De Sovjetregering voerde het bevel over atleten, astronauten en andere Russische elite om adaptogenen op een dagelijkse basis te nemen om de lichamelijke en geestelijke capaciteiten te verbeteren. Een van deze adaptogenen bronnen was de chaga. In de praktijk bleek, van al de adaptogenen bronnen, juist chaga de meest krachtige te zijn.